27 Aralık 2012 Perşembe

TAKA Gazetesi’nden büyük hamle. Yazı İşleri Müdürlüğünde Muharrem Mermertaş’tan sonra bir türlü istikrar sağlayamayan TAKA, güçlü bir kalemi göreve getirdi. Yavruoğlu’nun bilgi birikimi, kalemi, çizgisi, sanatçıduyarlılığı ve duruşu ile gazeteye katacakları şimdiden merak konusu.
PASTASI KESİLDİ
TAKA Gazetesi’nde yeni bir dönem başladı. Adem Akpınar’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ailesine katılmasının ardından boşalan Yazı İşleri Müdürlüğü görevine karikatürist-yazar Harun Yavruoğlu getirildi. Yavruoğlu dün ‘Hoş geldin’ pastasını keserek işbaşı yaptı. Yavruoğlu, ‘TAKA’ya katkıvermek benim için gurur olacak’ dedi.
SANCAK’A TEŞEKKÜR ETTİ
Yavruoğlu, ‘TAKA ailesine katkı vermek benim için her zaman mutluluk olmuştur. Şimdi biraz daha fazla sorumluluk alacağız. Ancak kurumsallaşan ve her biri değerli olan arkadaşlarımla birlikte olacağımdan dolayı mutluyum. Bana böyle bir görevi layık gören TAKA Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Sayın Ahmet Sancak ve Yayın Kurulu üyelerine teşekkür ederim. Karadeniz’in tüm değerlerini kucaklayarak yol almaya gayret edeceğiz. Allah utandırmasın ’ dedi.
HARUN YAVRUOĞLU KİMDİR?
Harun Yavruoğlu. Trabzon Akçaabat’ta doğdu. Türk Telekom Eğitim ve Meslek Geliştirme Müdürlüğü yaptı. 1980 yılların başlarından itibaren gazetelerde karikatür ve yazıları yayınlandı. Karikatür şiir dallarında yerel ve ulusal boyutta ödüller aldı. Birçok gazetede karikatür ve mizah ağırlıklıyazıları yayınlandı. Çeşitli illerde karikatür sergileri açtı. Mizah ve karikatür konularında televizyon programları yaptı.
Afiş, Kitap ve vinyetleri yayınlandı. Yazılarında ve karikatürlerinde özellikle “kadına şiddet ve sigara” konusunda toplumsal sorunlara değindi. Beş yılı aşkın bir süredir TAKA Gazetesinde köşe yazarlığıyapmakta olan Harun Yavruoğlu, bir dönem Karadeniz Yazarlar Birliği Yönetim Kurulunda ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Harun Yavruoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.